BMW kehittää uutta autopilottia AWS-pilven päälle
Uusi tekoälyä ja koneoopimista hyödyntämä kuljettajan avustusjärjestelmä ADAS on tulossa vuonna 2025 julkaistaviin Neue Klasse -malleihin.
IT Insider toimitus
07.9.2023

Saksalainen autovalmistaja BMW kehittää uuden sukupolven tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävää automatisoitua ajoalustaa. Yhtiö rakentaa alusta Amazon Web Services (AWS) -pilvipalvelujen päälle. Lisäksi järjestelmä hyödyntää Qualcomm Technologiesin Snapdragon Ride Vision -konenäköjärjestelmää.

Seuraavan sukupolven kuljettajaa avustava ADAS-järjestelmä on tulossa ensimmäisenä vuonna 2025 julkaistaviin Neue Klasse -malleihin. Neue Klasse on BMW:n uusin muotoilukonsepti, missä yhtiö hahmottelee, millainen BMW-malliston seuraava sukupolvi tulee olemaan.

Osana Neue Klassia julkaistava ADAS-järjestelmä kehitetään hyödyntämällä AWS:n pilvilaskentaa, tallennusratkaisuja, luovaa tekoälyä ja koneoppimista. Uusi ADAS-järjestelmä on tulossa ensimmäisenä vuonna 2025 julkaistaviin Neue Klasse -malleihin.

Pilvipalveluun rakennettava automatisoitu ajoalusta auttaa BMW:n ohjelmistotiimejä toimimaan joustavasti yhdessä maailmanlaajuisesti ja tekemään yhteistyötä eri toimittajien kanssa.

Tavoitteena on kiihdyttää seuraavan sukupolven automatisoitujen ajo- ja pysäköintitoimintojen kehitystyötä, tuottaa uusia ajokokemusta parantavia ominaisuuksia ja vastata nopeammin asiakkaiden toiveisiin.

Skaalautuva pilvijärjestelmä tarjoaa esimerkiksi puitteet, joita tarvitaan miljoonien kilometrien reaaliaikaisen ajodatan käsittelemiseen ja tallentamiseen. BMW:n insinöörit ja datatieteilijät voivat datan avulla etsiä, tunnistaa ja visualisoida erilaisia ajotilanteita sekä kouluttaa automatisoidun ajamisen vaatimia koneoppimismalleja Amazon SageMaker -palvelulla.

Insinöörit voivat myös kehittää suuren mittakaavan simulaatioita. Uusia ohjelmistoversioita voidaan näin testata ja validoida tehokkaammin, mikä auttaa varmistamaan järjestelmän turvallisuuden ja lyhentämään markkinoille tuloaikaa.

Suositellut

Uusimmat