Bidenin hallinto haluaa TikTokin pois kiinalaisomistuksesta
Ainakin yksi asia yhdistää Yhdysvaltain nykyisen ja edellisen presidentin hallintoja: molemmat suhtautuvat kriittisesti nuorison suosimaan TikTok-sovellukseen.
Mikko Torikka
16.3.2023

Ainakin yksi asia yhdistää Yhdysvaltain nykyisen ja edellisen presidentin hallintoja: molemmat suhtautuvat kriittisesti nuorison suosimaan TikTok-sovellukseen.

Presidentti Joe Bidenin hallinto haluaa, että TikTokin kiinalainen omistaja ByteDance myy sovelluksen tai se mahdollisesti kielletään Yhdysvalloissa. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

TikTok on jo ollut tulilinjalla niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Monet hallinnonalat ovat kieltäneet työntekijöiltään TikTokin käytön työpuhelimissaan tai puhelimissa, joissa käytetään työsovelluksia. Taustalla on epäilyt TikTokin tietojenkalastelusta ja tietojen vuotamisesta kiinalaisille sovelluksen avulla.

Tuore yhdysvaltalaisvaatimus on selvä kovennus Bidenin hallinnon aikaisempaan linjaan. Tähän asti osapuolet ovat yrittäneet neuvotella tavoista, miten TikTok parantaisi tietoturvaansa, eikä sitä tarvitsisi myydä.

Uusi vaatimus on tuttu jo Donald Trumpin ajoilta. Entinen presidentti halusi, että TikTok myydään yhdysvaltalaiselle yritykselle tai se kielletään maassa.

TikTok kertoo tutkivansa vaihtoehtoja. Samalla se kertoo olevansa pettynyt viranomaisten näkökantaan.

”Jos kansallinen turvallisuus on tavoitteena, omistajuuden muutos ei auta”, TikTokin tiedottaja Maureen Shanahan kirjoitti tiedotteessa.

”Uusi omistaja ei tuo yhtiöön uutta rajoitusta datan keräämiseen tai sen kulkuun.”

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat