Avoin älykotistandardi eteni jo versioon 1.3 – isot alustayhtiöt viivyttelevät
Matter-standardi tukee nyt muun muassa erilaisia keittiölaitteita, energian ja veden hallintaa ja pesukoneita. Mutta Apple, Google, Amazon tai Samsung antavat edelleen odottaa tukea.
IT Insider toimitus
08.5.2024

Vuoden 2022 loppupuolella julkistettu Matter-älykotistandardi on edennyt jo versioon 1.3. Uusin versio tukee muun muassa uuneja, keittolevyjä pesukoneita sekä keinoja hallita energian ja veden käyttöä. Lisäksi standardissa on Matterin ratkaisu äänen ja kuvan lähettämiseen, mikä voisi korvata Applen AirPlayn ja Google Castin.

Käytännössä tuoreiden päivitysten myötä standardi tukee kaikkia kodin älylaitteita lukoista ja sensoreista kodinkoneisiin. Standardin takana oleva Connectivity Standards Alliance lupaa tukea lämpöpumpuille ja boilereille vielä tämän vuoden aikana ja tuki aurinkopaneeleille on myös työn alla.

Ominaisuudet kuulostavat hyviltä, mutta suuret alustayhtiöt eivät ole julkaisseet vielä tukeaan edelliselle 1.2-versiollekaan. Apple, Google, Amazon ja Samsung ovat olleen varsin hitaita Matter-tukensa kanssa. Mikäli Apple Home, Google Home, Alexa tai Samsungin SmartThings eivät tue Matteria, on ajatus universaalista älykotistandardista varsin suppea.

Kuva R ARCHITECTURE Unsplash

Suositellut

Uusimmat