Applen uusin hittituote saattaa ilmestyä jo ensi vuonna
Huhujen mukaan Apple kehittää parhaillaan AR- ja VR-teknologiaa hyödyntäviä laseja. Yhtiö voisi julkaista lasit jo mahdollisesti ensi vuonna.
Kalle Keinonen
22.12.2021

Teknologiajätti Applen huhutaan julkaisevan AR- ja VR-lasit lähitulevaisuudessa, kertoo CNET. Huhujen mukaan Applen kunnianhimoinen projekti pitää sisällään lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalisen todellisuuden (VR).

Useimmat paljastukset ja huhut ovat keskittyneet uuden laitteen teknisiin tietoihin, kuten sen nopeaan langattomaan verkkoyhteyteen sekä hyvin tarkkoihin grafiikoihin. Applen uuteen laitteeseen liittyy kuitenkin edelleen useita kysymyksiä, kuten sen tuleva nimi.

Myös laitteen julkaisuajankohta on edelleen epäselvä. Bloombergin ja muiden analyytikoiden saamien lähteiden mukaan Applen oli tarkoitus julkaista laite jo vuonna 2020, mutta nyt yhtiön tavoitteena on seuraava vuosi.

Uudet lasit voisivat olla kova pala kilpailijoille. ”Applen vahva suosio liittyy hyvin suunnitellun laitteiston lisäksi myös siihen, että sovellusten ekosysteemi on toimiva”, sanoi Creative Strategiesin analyytikko Carolina Milanesi.

Applen uusien tuotteiden suosio on myös liittynyt vahvasti iPhone-puhelimiin. Analyytikoiden mukaan iPad-tabletti hyötyi julkaistuttuaan olemassa olleesta App Storesta. Lisäksi Apple Watch – ja Airpods-tuotteita myydään iPhone-puhelimien lisävarusteina. Vielä on epäselvää, millaisena tuotteena yhtiön uusia laseja myytäisiin.

Seuraava vuosi näyttää Applen kannalta lupaavalta. Huhuiltujen lasien lisäksi yhtiö kehittää myös iPhone 14 -puhelinta, joka eroaa huhujen mukaan selkeästi edeltävästi iPhone 13 -puhelimesta. Lisäksi yhtiö on kertonut kehittävänsä seuraavan sukupolven mikropiirejä, joita käytettäisiin sen Mac-tietokoneissa.

Suositellut

Uusimmat