Applen Tim Cook on ”erittäin innoissaan” yhtiön tekoälykehityksestä
Toimitusjohtaja Cook kertoo, että Apple on panostanut valtavasti tekoälytarjooman kehittämiseen ja aikoo esitellä niitä myöhemmin tänä vuonna.
IT Insider toimitus
02.2.2024

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan yhtiö on panostanut oman tekoälytarjoomansa kehittämkiseen valtavasti ja kertoo siitä lisää myöhemmin tänä vuonna. Tarkemmasta aikataulusta hän ei kertonut, mutta erinäisten lähteiden mukaan julkistus voisi tulla vimeistään kesällä pidettävässä kehittäjäkonferenssissa.

Cook kertoi näkemyksisään yhtiön tulosjulkistuksessa helmikuun alussa.

”Toimintatapamme on aina ollut ensin tehdä työ valmiiksi ja puhua tuloksista sen jälkeen. Emme aio muuttaa sitä tässäkään tapauksessa. Mutta olen erittäin innoissani kehitteillä olevista asioista. Puhumme niistä lisää myöhemmin tänä vuonna”

Apple julkaisi Siri-tekoälyavustajan jo vuonna 2011. Vuosien kuluessa sen kehitys on ollut varsin rauhallista ja etenkin ChatGPT:n julkaisun jälkeen Siri ja muidenkin yhtiöiden vastaavat tekoälyavustajat ovat vaikuttaneet varsin vanhanaikaisilta.

Cookin mukaan Applen tekoälykehityksessä ei ole vain kyse siitä, että yhtiö yrittää saavuttaa muiden etumatkaa. Hänen mukaansa Apple on etsinyt oikeita paikkoja tekoälyn käytölle ja on nyt löytänyt niitä.

Historiassa Apple on usein jalostanut muiden yhtiöiden kokeilemia teknologioita ja konsepteja ja tehnyt niistä käyttäjäystävällisempiä. Esimerkiksi mp3-musiikkisoittimet, kosketusnäyttöpuhelimet ja vielä kauempaa historiasta hiiri ovat tulleet suurelle yleisölle tutuksi Applen kautta. Mutta ne kaikki olivat jo olemassa reilusti ennen Applea.

Kuva Carles Rabada Unsplash

Suositellut

Uusimmat