Apple: Vision Pro -lasit ovat saatavilla Yhdysvalloissa helmikuun alussa
3500 dollarin hintalapulla varustetut lasit ovat VR-alan kermaa, mutta ne rantautuvat erikoistilauksia lukuun ottamatta Suomeen vasta useiden kuukausien jälkeen.
Max Lehtinen
10.1.2024

Apple Vision Pro -lasit saapuvat Yhdysvalloissa Applen kivijalkakauppoihin ja verkkokauppaan helmikuun 2. päivänä, yritys kertoo tiedotteessaan. Ennakkotilaukset alkavat maassa 19. tammikuuta. 

Bloombergin heinäkuisten lähteiden mukaan britit ja kanadalaiset olisivat saamassa tuotteen myyntiin vasta vuoden 2024 lopussa ja muut maat, kuten Suomi, tämän jälkeen. 

Apple kuvailee 3500 dollaria maksavia lasejaan vallankumoukselliseksi tilatietokoneeksi, joka muuttaa ihmisten tavan “työskennellä, tehdä yhteistyötä, luoda yhteyksiä, elää muistoja uudelleen ja nauttia viihteestä”.

Vision Pro toimii uudella visionOS-käyttöjärjestelmällä, jota ohjataan silmien liikkeellä, käsillä ja äänellä. Lasit yhdistävät virtuaalitodellisuuden ja tosielämän elementtejä yli 23 miljoonan projisoidun pikselin avulla.

Tuliterä VR-maailmaan soveltuva App Store tarjoaa yli miljoona Vision Pron kanssa yhteensopivaa applikaatiota iOS- ja iPadOS-käyttöjärjestelmistä tutuista sovelluksista. Samalla mukana on “uusia kokemuksia”, jotka on räätälöity uusille laseille. Vision Prolla voi myös katsella iPhone 15 Prolla kuvattuja tilavideoita.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan Apple Vision Pron julkaisu on osa spatiaalisen eli avaruudellisen tietotekniikan uutta aikakautta. 

Kyseessä ei ole pelkästään myyntipuhe. VR-lasien markkinat kasvavat jatkuvasti ja tuotekehitys on tällä hetkellä kuumaa rautaa. Mukana on Applen lisäksi monia muita suuria tekijöitä, kuten PlayStation, Meta ja tietokonevalmistaja HTC. 

VR-ilmiö on ujuttautunut myös Suomeen. Yli 150 miljoonaa dollaria rahoitusta kerännyt helsinkiläislähtöinen Varjo valmistaa korkealaatuisia VR-laseja yrityskäyttöön. 

Lisää Apple Vision Pron teknisistä tiedoista löytyy esimerkiksi täällä. Monia erilaisia arvosteluja tuotteesta löytyy täältä

Suositellut

Uusimmat