Apple suunnittelee iPhone-puhelimiin kuukausittaista tilausmaksua
Yhtiön asiakkaat voisivat käyttää ja hankkia puhelimia maksamalla kuukausittaisen maksun. Uusi malli voisi kasvattaa yhtiön asiakaskuntaa ja samalla myös sen myyntivoittoja.
Kalle Keinonen
28.3.2022

Apple suunnittelee iPhone-puhelimilleen ja muille tuotteilleen tilauspalvelua, kertoo Bloomberg. Lähteiden mukaan laitteiden omistamista voisi verrata kuukausimaksullisiin sovelluksiin.

Aiheesta kertovat lähteet eivät halunneet henkilöllisyyksiään paljastetuiksi, sillä yhtiö ei ole vielä ilmoittanut hankkeesta julkisesti.

Apple on perinteisesti myynyt tuotteitaan niiden koko hinnalla, mutta välillä myös osamaksujen tai operaattorien tuilla. Laitteista maksettava tilausmaksu olisi yhtiölle suuri strateginen muutos.

Ero osamaksupuhelimiin olisi siinä, ettei kuukausittainen lasku määrittyisi laitteen hinnan perusteella. Kyseessä olisi todennäköisesti pienempi kuukausimaksu, joka riippuisi käyttäjän valitsemasta laitteesta.

Kuukausittainen tilausmaksu voisi tuoda Applelle suuremmat myyntitulot: yhtiö voisi myydä tuotteitaan myös asiakkaille, jotka eivät raaski maksaa heti täyttä hintaa yhtiön kalliista laitteista.

Tilauspalvelu julkaistaan todennäköisesti vuoden 2022 lopussa. Palvelu tulisi käyttöön yhtiön iPhone-puhelimiin ja mahdollisesti myös sen muihin laitteisiin. Apple saattaa kuitenkin viivästyttää palvelun julkaisua vuoden 2023 loppuun tai koko hanke voidaan perua. 

Suositellut

Uusimmat