Apple lopetti happisensoreilla varustettujen Apple Watchien verkkomyynnin Yhdysvalloissa
Apple on lopettanut Series 9 ja Ultra 2 -älykellojen verkkomyynnin ja maahantuonnin Yhdysvaltojen kauppakomission määräyksestä. Kellojen teknologia rikkoo terveysteknologiayritys Masimon patenttia.
Max Lehtinen
22.12.2023

Apple Watch Series 9 ja Apple Watch Ultra 2 poistuivat Applen verkkokaupasta Yhdysvalloissa juuri ennen joulua Yhdysvaltojen kauppakomission (ITC) asettaman maahantuontikiellon vuoksi. Kellot katoavat myös kivijalkakaupoista heti joulun jälkeen.

Apple poisti verkkokaupastaan myös Apple Watch Series 7:n ja Series 8:n uudistetut versiot saman kiellon vuoksi. 

ITC:n asettama kielto koskee vain Applen omia myyntikanavia, joten yhdysvaltalaiset jälleenmyyjät voivat yhä myydä kielletyt Apple Watch -varastonsa loppuun.

Maahantuontikielto on seurausta terveysteknologiayritys Masimon patentista, joka suojaa Applen hyödyntämien SpO2-anturien komponenttiteknologiaa. SpO2-anturit seuraavat käyttäjän happitasoja. 

ITC on hylännyt Applen pyynnön lykätä kiellon toimeenpanoa kunnes yrityksen valitus on käsitelty loppuun.

Muuhun maailmaan Masimon patentista aiheutunut kielto ei vaikuta. Apple jatkaa maassa yhä Apple Watch SE:n myyntiä, koska siinä ei ole kiellettyä SpO2-anturia. 

Apple sanoo pyrkivänsä käyttämään sekä oikeudellisia että teknisiä väyliä saadakseen kielletyt Apple Watch -mallit takaisin myyntiin mahdollisimman pian. Teknologiajätti uskoo, että ohjelmistopäivitys voi riittää tuontikiellon poistamiseen. 

Yhdysvaltojen hallinto voi yhä käyttää veto-oikeuttaan maahantuontikieltoon 25. joulukuuta asti. The Vergen mukaan Yhdysvaltojen kauppavaltuutettu Katherine Tai pohtii päätöstään kiellon poistamisesta.

Suositellut

Uusimmat