Apple kaavailee Googlen Gemini-tekoälyä puhelimiinsa
Yhteistyökuvio rakentuisi yhtiöiden nykyisen hakukoneyhteistyön päälle. Lehtitietojen mukaan Apple on neuvotellut myös OpenAI:n kanssa tekoäly-yhteistyöstä.
IT Insider toimitus
18.3.2024

Apple sunnittelee rakentavansa tekoälypalvelujaan iPhone-älypuhelimissa Googlen Gemini-tekoälyn päälle. Bloombergin mukaan yhtiöt ovat pitkällä neuvotteluissaan, jotka toteutuessaan ravistelevat tekoälymaailmaa.

Bloombergin tietojen mukaan Apple on neuvotellut myös ChatGPT:n kehittäneen OpenAI:n kanssa tekoäly-yhteistyöstä, mutta yhtiö näyttää päätyvän yhteistyöhön Googlen kanssa.

Lisenssisopimus rakentuisi yhtiöiden nykyisen hakukoneyhteistyön päälle. Tällä hetkellä iPhonen Safari-selaimen oletushakukoneena on Google. Apple saa yhteistyöstä miljardeja dollareita vuositasolla.

Yhtiö eivät ole vielä sopineet tarkemmalla tasolla tekoäly-yhteistyössä käytettävässä brändistä tai tarkemmista yksityiskohdista.

Toteutuessaan Apple-yhteistyö tuo Geminille miljardeja potentiaalisia käyttäjiä. Toisaalta se kertoo samalla siitä, että Applen sisäinen tekoälykehitys ei ole niin pitkällä kuin jossain kohtaa on ennakoitu.

Applen ennakoidaan tuovan tekoälyominaisuuksia iOS 18 -käyttöjärjestelmään. Nämä Applen itse kehittämät tekoälyratkaisut toimivat suoraan laitteessa toisin kuin pilvipalveluna toteutettavat generatiivisen tekoälyn ratkaisut. Näyttää siltä, että Apple tukeutuu generatiivisessa tekoälyssä muihin markkinatoimijoihin.

Suositellut

Uusimmat