Apple julkaisi iPhone 15:lle uuden ohjelmistopäivityksen korjatakseen ylikuumenemisongelmat
Uusi iOS 17.0.3 -päivitys sisältää iPhone 15 Pro ja Pro Max -puhelimia kuumentaneiden ohjelmistovirheiden korjauksia ja turvapäivityksiä.
Max Lehtinen
06.10.2023

Apple on julkaissut uuden iOS-päivityksen korjatakseen iPhone 15 -sarjan puhelimissa esiintyneet ylikuumenemisongelmat. 

Etenkin iPhone 15 Pro ja Pro Max -puhelinten käyttäjiä vaivannut merkittävä lämpeneminen on aiheuttanut pahimmillaan jopa puhelinten sammumista. Applen mukaan kuumeneminen ei ole vaarallista, ellei puhelin anna siitä lämpötilavaroitusta.

ZDNETIN lämpökuvaustutkimuksen mukaan uusi iOS 17.0.3 -päivitys on tehonnut ja korjannut ylikuumenemisongelman ainakin fast charging -toiminnon osalta. 

Ylikuumenemista on tapahtunut iPhone 15 -sarjan puhelimissa myös joitakin sovelluksia, kuten Instagramia ja Uberia, käytettäessä. 

Apple on sanonut sovellusten käytön aikana tapahtuvan ylikuumenemisen johtuvan iOS:n ongelmien lisäksi sovellusten ongelmallisesta konfiguraatiosta ja uuden puhelimen käyttöönotosta johtuvasta lisäprosessoinnista. 

Sovelluskehittäjät pyrkivät paraikaa korjaamaan kohtuutonta lämpenemistä aiheuttavia ongelmia Applen kanssa. 

Applen mukaan spekulaatiot, joiden mukaan kuumeneminen voisi johtua iPhone 15 Pron uudesta designista, kuten uudesta 3 nanometrin sirusta tai titaanikuoresta, eivät pidä paikkaansa. 

Uudessa ohjelmistopäivityksessä on myös mukana turvapäivityksiä, kuten puhelimen hallinnan etäkaappauksen mahdollistaneen libvpx-kirjaston virheen korjaus. 

Ensimmäinen suurempi päivitys iPhone 15 -sarjalle, iOS 17.1, on paraikaa testausvaiheessa, ja se julkaistaan todennäköisesti muutamien viikkojen kuluessa. 


Kuva: Laurenz Heymann

Suositellut

Uusimmat