Amazonin markkina-arvo ohitti 2 biljoonan dollarin merkkipaalun ensimmäistä kertaa
Sijoittajia on ilahduttanut esimerkiksi Amazonin pilvipalvelumyynnin elpyminen, yrityksen tekoälypotentiaali sekä hiljattain aloitetut säästötoimet.
Max Lehtinen
27.6.2024

Amazon on saavuttanut 2 biljoonan dollarin markkina-arvon ensimmäistä kertaa. Yrityksen osakekurssi on noussut tänä vuonna lähes 30 prosenttia, johtuen etenkin tekoälyn siivittämän pilvipalvelumyynnin vuoksi. 

Kyseessä ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla se yrittää hyötyä tekoälybuumista. Yritys on esimerkiksi sijoittanut tekoälyä kehittävään startup-yritykseen Anthropiciin, joka julkaisi äskettäin chatbotti Claude 3.5 Sonnetin

Amazonilla on samaan aikaan sitoumuksia myös robotiikkafirma Figureen, jolla on suurta potentiaalia yhdistää tekoäly fyysistä työtä tekeviin robotteihin.

Viime vuoden lopulla Amazon esitteli uuden siruvalikoiman, joka on erikoistunut koneoppimiseen ja generatiiviseen tekoälyyn.

Yritys on myös aloittanut laajan aallon kustannusleikkauksia. 

Yhdysvaltalaiset osakkeet, etenkin teknologiajätit, ovat saavuttaneet tänä vuonna korkeita lukemia tekoälyn ja tuoreen talousoptimismin myötä.

Tällä hetkellä Google (Alphabet), Microsoft, Apple ja Nvidia ovat ainoat yritykset, joilla on Amazonia suurempi valuaatio. Amazonin jälkeen maailman arvokkaimmat yritykset ovat öljyjätti Saudi Aramco (1,8 biljoonaa dollaria), Meta (1,3), TSMC (0,9) ja Berkshire Hathaway (0,9). 

Vuonna 1994 perustettu Amazon saavutti biljoonan dollarin valuaation ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Suositellut

Uusimmat