Amazon avasi pilven reunansa Helsinkiin
AWS:n pilviasiakkaat voivat jatkossa nauttia Local Zonen alle kymmenen millisekunnin vasteajan pilvipalveluista.
IT Insider toimitus
29.11.2022

Amazon Web Services avasi uuden AWS Local Zone -pilvipalvelukeskuksensa Helsinkiin. AWS Local Zone -infrastruktuuriratkaisussa suurten väestö- ja liiketoimintakeskittymien lähelle sijoitetaan AWS:n palveluita. Asiakkaat voivat ajaa Amazonin tärkeimpiä palveluja kuten laskentaa, tallennusta ja tietokantoja paikallisesti.

Käytänössä AWS:n asiakkaat voivat ottaa käyttöön sovelluksia, jotka edellyttävät alle kymmenen millisekunnin viivettä loppukäyttäjille tai datan säilömistä paikallisissa datakeskuksissa.

Asiakkaat voivat ajaa matalaa latenssia edellyttäviä työkuormia Local Zonella ja muodostaa yhteyden muihin AWS-alueilla käynnissä oleviin tehtäviinsä. Tällä hetkellä AWS:llä on 25 Local Zone -aluetta ympäri maailmaa, ja suunnitelmissa on lanseerata lisäksi 27 uutta aluetta maailmanlaajuisesti.

AWS kertoi jo alkuvuonna, että se on perustamassa Helsinkiin yhtä yhtiön uusista Local Zonesta. Tarkempi aikataulu oli tuolloin vielä yhtiön sisäistä tietoa, mutta nyt asiakkaat voivat aloittaa Local Zonen käytön.

Useimmat asiakkaiden työkuormat suoritetaan AWS Region -toimialueella, joka koostuu useasta maantieteellisesti lähekkäin ryhmitetystä AWS-datakeskuksesta. Jos toimialue ei kuitenkaan ole tarpeeksi lähellä matalan viiveen tai tietojen sijaintivaatimusten täyttämiseksi, asiakkaat tarvitsevat AWS-infrastruktuuria lähempänä datalähdettä tai loppukäyttäjiään.

Organisaatiot ovat perinteisesti ylläpitäneet näitä sijaintikriittisiä työkuormia omissa konesaleissaan tai hallinnoiduissa datakeskuksissa, jotka edellyttävät, että asiakkaat hankkivat, käyttävät ja ylläpitävät omaa IT-infrastruktuuriaan ja käyttävät paikallisesti ja AWS-ympäristöissä eri rajapintoja (API) ja työkaluja.

AWS:n Local Zonen ensimmäisiä asiakkaita ovat muun muassa Elisa, Knowit, Nordcloud, Rackspace ja Valtori.

Suositellut

Uusimmat