Alkoiko metaversumin voittokulkue joulusta?
Metan Oculus-sovellus oli joulupäivän suosituin sovellus. Metan VR-laseihin kohdistuva kiinnostus auttaa yhtiötä kehittämään sen omaa metaversumia.
Kalle Keinonen
30.12.2021

Metan Oculus-sovellus nousi joulupäivänä ensimmäistä kertaa Applen App Storen suosituimmaksi sovellukseksi, kertoo CNBC. Sovelluksella hallitaan Oculus VR-laseja. App Storen kärkipaikka on merkki siitä, että Metan VR-lasit olivat yksi joulun suosituimmista teknologialahjoista.

Meta investoi ainakin 10 miljardia dollaria metaversumin rakentamiseksi, ilmoitti yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tänä vuonna. VR-laseja voidaan käyttää esimerkiksi yhtiön metaversumissa. 

Zuckerberg uskoo, että metaversumia tullaan tulevaisuudessa käyttämään yleisesti yhteydenpidossa, pelaamisessa sekä työelämässä. Hän uskoo konseptiin niin vahvasti, että vaihtoi Facebookin nimen Metaksi viime syksynä.

Tällä hetkellä VR-lasit eivät ole tarpeeksi tehokkaita ja kykeneviä mahdollistamaan Zuckerbergin suurta visiota metaversumista. Ne voivat kuitenkin antaa käsityksen siitä, mitä metaversumeilla voitaisiin saavuttaa.

Metalla on kilpailijoihinsa nähden etulyöntiasema metaversumin kehittämisessä: Sillä on paljon asiakkaita. Niiden avulla yhtiö voi kerätä tietoa siitä, miten normaalit ihmiset käyttävät virtuaalitodellisuutta. Käyttäjistä kerättävä data helpottaa Metaa ja muita yhtiöitä päättämään, millaisia kokemuksia metaversumeilla kannattaisi tarjota seuraavaksi.

Metan edesottamusten lisäksi muut tämän vuoden tapahtumat ovat osoittaneet, että metaversumiin kohdistuu kasvavaa innostusta. New Yorkin pörssiin listautui viime maaliskuussa melkein 40 miljardin dollarin arvoinen peliyhtiö Roblox, joka aloitti oman metaversuminsa kehittämisen jo vuosia aikaisemmin. 

Suositellut

Uusimmat