Simo Leisti siirtyy Futuricesta Admicomiin
Leisti aloittaa rakennusalan ohjelmistoja kehittävän Admicomin toimitusjohtajana 1. tammikuuta 2025. Edellisen toimitusjohtaja Petri Kairisen pikaisesta lähdöstä kerrottiin päivää aikaisemmin.
Mikko Torikka
17.10.2024

Rakennusalan ohjelmistoja kehittävän Admicomin hallitus on nimittänyt Simo Leistin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Leisti aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2025, mihin asti väliakaisena toimitusjohtajana toimii yhtiön talousjohtaja Satu Helamo.

Leisti tulee Admicomiin Futurice Groupin toimitusjohtajan paikalta. Hän työskenteli Futuricessa vuodesta 2021. Sitä ennen hän on toiminut maajohtajana Fujitsulla ja Ciscolla sekä muissa johtotehtävissä IT-alalla.

“Simo Leistillä on vahvat näytöt kansainvälisen digitaalisen liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä, strategian implementoinnista sekä tuottavuuden lisäämisestä. Hän on myös erinomainen ihmisten johtaja. Hallitus arvioi mahdollisia toimitusjohtajakandidaatteja ja totesi, että Simo on oikea henkilö johtamaan Admicomia ja toteuttamaan yhtiön strategiaa kasvaa segmenttimme johtavaksi kansainväliseksi toimijaksi,” sanoo Admicomin hallituksen puheenjohtaja Petri Niemi.

”Admicomin vahva tuoteportfolio yhdistettynä sitä täydentävään palvelutarjoamaan sekä osaava henkilöstö luo erinomaisen pohjan kasvulle sekä Suomessa että kansainvälisesti. Olen nähnyt useiden eri toimialojen tuottavuuden kasvua ja strategista uudistumista digitaalisen teknologian avulla. Admicomin arvolupaus ”mahdollistaa kannattavampaa, vastuullista ja oppivaa rakentamista” tarjoaa valtavasti mielenkiintoisia mahdollisuuksia luoda arvoa asiakkaille, työtekijöille sekä osakkeenomistajalle”, sanoo Simo Leisti.

Admicomissa on tapahtunut paljon viime aikoina. Yhtiö kertoi keskiviikkona 16. lokakuuta, että vuodesta 2022 toimitusjohtajana toiminut Petri Kairinen jättää yhtiön välittömästi. Sitä ennen lokakuun alussa yhtiön perustaja ja yli 20 prosenttia yhtiöstä omistanut Matti Häll myi koko omistuksensa yhtiöstä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan Kairisen potkujen taustalla oli epäonnistuminen kansainvälistymisessä.

Suositellut

Uusimmat