Älysormusyhtiö Oura Health lähestyy 500 miljoonan liikevaihtoa
Suomalaisyhtiö julkaisee uuden älysormusmallin lokakuun aikana.
IT Insider toimitus
01.10.2024

Suomalainen älysormuksia kehittävä Oura Health arvioi, että sen liikevaihto nousee tänä vuonna lähes 500 miljoonaan euroon. Yhtiön toimitusjohtaja Tom Hale kertoi myynnin kasvusta Bloombergin haastattelussa. Hale uskoo, että Ouralla on mahdollisuus kaksinkertaistaa liikevaihto ilman suurempia muutoksia liiketoimintamalliin. Liikevaihto on jo kaksinkertaistumassa tänä vuonna vuoteen 2023 verrattuna.

Pörssiin Oura ei ole kuitenkaan listautumassa. Halen mukaan investointipankkiirit ovat selvästi innokaampia kuin Oura listautumisen suhteebn.

Lokakuussa Oura julkistaa odotetaan neljännen sukupolven älysormuksen, joka tuo mukanaan ohuemman muotoilun, pidemmän akun keston ja entistä tarkempia aktiivisuuden seurantatoimintoja. Tämä on yhtiön suurin tuoteuudistus viimeisen kolmen vuoden aikana. Vaikka Oura ei virallisesti kommentoinut tulevia tuotteitaan, useat lähteet vahvistivat uuden mallin julkaisun.

Oura-sormus tunnetaan erityisesti unen laadun seurannasta sekä ”valmiustilapisteestä”, joka arvioi käyttäjän valmiuden fyysisiin ja henkisiin suorituksiin. Yli 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee laitemyynnistä, mutta Hale odottaa ohjelmistoliiketoiminnan osuuden kasvavan tulevaisuudessa, sillä yhtiö tarjoaa myös 6 dollarin kuukausihintaista tilauspalvelua. Hale kertoo, että Ouran kannattavuus on selkeästi edellä asetettuja tavoitteita.

Kilpailu älysormusmarkkinoilla on kiristymässä, sillä muun muassa Samsung on julkaissut oman Galaxy Ring -tuotteensa. Samsung on myös haastanut ennakoivasti Ouran oikeuteen viidestä patentista, joita Galaxy Ring ei Samsungin mukaan riko. Hale näkee tilanteen pääasiassa positiivisena ja uskoo, että kilpailijoiden tuotteet eivät uhkaa Oura Healthin markkina-asemaa. ”He tähtäävät siihen, missä me olimme kaksi vuotta sitten”, Hale totesi.

Kuva Mariia Shalabaieva  Unsplash

Suositellut

Uusimmat