Apple kehittää uutta älykotilaitetta joka haastaa Googlen ja Amazonin
Uutuuslaitteella käyttäjät voivat muun muassa hallita älykotituotteita, valvoa kodin turvallisuutta ja osallistua videopuheluihin
IT Insider toimitus
15.8.2024

Apple on kehittämässä uutta älykotilaitetta, joka yhdistää iPadin ja näyttöä liikuttavan robottikäden, kertoo Bloomberg. Lehden lähteiden mukaan uutuuslaitteella käyttäjät voivat muun muassa hallita älykotituotteita, valvoa kodin turvallisuutta ja osallistua videopuheluihin. Uutuuslaite saattaa tulla markkinoille jo vuonna 2026. Sen erikoisuutena olisi robottikäsi,jonka avulla näyttö voi seurata käyttäjää esimerkiksi äänikomennoilla.

Laitteen kerrotaan perustuvan iPadOS-käyttöjärjestelmän muunnelmaan. Bloombergin mukaan laitteen kehitystyö on kiihtynyt sen jälkeen, kun Apple luopui monimutkaisesta ja kalliiksi paisuneesta autoprojektistaan. Uuden laitteen kehityksestä vastaa Kevin Lynch, joka on aiemmin johtanut Applen älykello- ja terveysohjelmistojen kehitystä.

Satoja Applen työntekijöitä työskentelee tällä hetkellä laitteen parissa, ja yhtiö näkee sen potentiaalisena keinona hyödyntää Apple Intelligencen tarjoamia mahdollisuuksia älykotimarkkinoilla. Laitteen hinnan arvioidaan asettuvan noin tuhanteen dollariin.

Applella on huhujen mukaan kehitteillä myös muita uusia tuotteita, kuten kameroilla varustettuja älylaseja ja AirPodeja sekä mahdollisesti taittuvia iPhone ja iPad -malleja.

Suositellut

Uusimmat