Reddit listautuu pörssiin ja tarjoaa käyttäjilleen osakkeita
WSJ:n mukaan osakkeita voisivat ostaa noin 75 000 lojaaleinta Reddit-käyttäjää.
Max Lehtinen
23.2.2024

Pörssilistautumiseen valmistautuva Reddit aikoo myydä osan osakkeistaan lojaaleille käyttäjilleen, selviää yrityksen tämänviikkoisesta listautumisilmoituksesta

Listautumisilmoituksessa ei kuitenkaan sanota, kuinka paljon osakkeita on varattu “kelpoisille käyttäjille ja moderaattoreille”. Wall Street Journalin lähteiden mukaan Redditin osakkeita voisivat ostaa etukäteen noin 75 000 alustan tuotteliainta käyttäjää. 

Yleensä vastaavanlainen tilaisuus on saatavilla vain suurille sijoittajille ja listautuvan yrityksen sisäpiirille.

Reddit aloittaa käyttäjilleen varattujen osakkeiden tarjoamisen kaikkein ansioikkaimmista käyttäjistä, jotka “ovat antaneet merkittävän panoksen Reddit-yhteisön ohjelmiin”. 

Tämän jälkeen osakkeita voivat ostaa henkilöt, joilla on vähintään 2 000 karma-pistettä. Lopulta tarjouksen saavat myös käyttäjät, jotka ovat suorittaneet vähintään 5 000 moderaattoritoimintoa. 

Reddit on myös varannut 1,3 miljoonaa A-sarjan osaketta ”rahoittaakseen yhteisöön liittyviä ohjelmia, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden toteuttaa omia ideoitaan”.

Ei liene sattumaa, että Reddit ilmoitti listautumisilmoituksen ohessa lyöneensä kättä päälle Googlen kanssa tekoälydiilissä, joka antaa hakujätille reaaliaikaisen pääsyn Redditin dataan.

Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman sanoo olevansa juuri nyt erittäin innoissaan yrityksen tulevaisuudesta. 

”Kun maailma muuttuu yhä datapohjaisemmaksi, tarjoamme ihmis- ja kokemuskeskeisiä ratkaisuja. Uskomme, että datan tuoma etumme ja henkinen omaisuutemme ovat jatkossakin keskeinen osa tulevien suurten kielimallien koulutusta”, Huffman kommentoi listautumista.

Suositellut

Uusimmat