Suomalainen laaja-alainen tietoturvayhteistyö palkittiin Vuoden Tietoturvailmiönä
Tietoturva ry:n vuosittainen palkinto meni tänä vuonna poikkeuksellisessa turvallisuutilanteessa koko suomalaisen yhteiskunnan kyvykkyydelle toimia yhdessä toimialarajat ylittäen.
IT Insider toimitus
14.10.2022

Suomen kyky toimia yhdessä toimialarajat ylittäen palkittiin tämän Vuoden Tietoturvailmiönä. Suomen suurin tietoturva-ammattilaisten yhteisö Tietoturva ry julkisti kansallisena tietoturvapäivänä 14.10. vuosittaiset tietoturvapalkintonsa.

Suomalainen ainutlaatuinen yhteispeli viranomaisten, yritysten ja järjestöjen välillä osoittaa suomalaisten kyvyn luoda ja toteuttaa monialaista yhteistoimintaa ilman ulkopuolista ohjausta tai pakkoa.

Esimerkkeinä ansioituneesta ja laaja-alaisesta (tieto)turvallisuusyhteistyöstä Tietoturva ry tahtoo
nostaa esiin muun muassa:
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja tietoliikenneoperaattoreiden yhteistyön, jonka avulla on kyetty merkittävästi rajoittamaan Suomeen kohdistuneita huijaussoittoja ja kalasteluviestejä

Generation Z Hack Challenge 2021 ja 2022 -hakkerointihaasteet, joiden avulla sadat nuoret ovat voineet opiskella ja kehittää tietoturvatestaustaitojaan.

Women4Cyber Finland yhdistys tukee naisia työllistymään alalle lisäten näin monimuotoisuutta ja tasaten olemassa olevaa sukupuolijakaumaa.

BlueTeamBuilders-ryhmä edistää tietoisuutta erilaisista tietoturvallisista FOSS-järjestelmistä (Freeware or Open Source) eli ilmaisista tai avoimen lähdekoodin tietojärjestelmistä ja sovelluksista; Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aikaansaanut ennennäkemättömän kiinnostuksen osallistua maanpuolustukseen. Maanpuolustuskoulutus MPK:n sekä muiden koulutusorganisaatioiden kautta ennätysmäärä kansalaisia onkin päässyt kehittämään omia turvallisuusvalmiuksiaan.

Globaalin uhka- ja kyberpoliittisen tilanteen murros on osoittanut kasvavan tarpeen luotettavalle tiedolle. Tietoturva ry kiittää kaikkia niitä asiantuntijoita, jotka ovat aktiivisesti jakaneet oikeaa ja ajantasaista tilannetietoa.

Globaalissa toimintaympäristössä harva yhteistyömuoto on enää kansallinen. Tietoturva ry:n mielestä Flubot-haittaohjelmaa levittäneen verkkorikollisryhmittymän alasajo on erinomainen osoitus onnistuneesta kansainvälisestä yhteistyöstä. Suomesta tähän operaatioon osallistui muun muassa Keskusrikospoliisi.

Tietoturva ry haluaa omistaa palkinnon kaikille turvallisuusyhteistyötä edistäneille.

Lisäksi yhdistys palkitsi vuoden tietoturvapalveluna Jyväskylän ammattikorkeakoulun kehittämä kyberturvallisuuden harjoitusympäristön (RGCE).

Vuoden tietoturvavaikuttajana palkittiin Tomi Kelo. Lisäksi erityisen elämäntyöpalkinnon sai vuosina 1997-2020 tietosuojavaltuutettuna toiminut Reijo Aarnio.

Suositellut

Uusimmat