Samsung aloitti ensimmäisenä 3 nanometrin puolijohteiden massatuotannon
Yhtiön mukaan kehittyneet suorittimet vähentävät energiankulutusta, parantavat suorituskykyä ja ne vievät aikaisempaa vähemmän tilaa.
IT Insider toimitus
30.6.2022

Eteläkorealainen Samsung aloitti ensimmäisenä puolijohdevalmistajana 3 nanometrin viivanleveydellä valmistettujen sirujen massatuotannon.

Samsungin mukaan 3nm sirujen tehonkulutus on 45 prosenttia vähemmän kuin perinteisellä nanometrin viivanleveydellä tehtyjen sirujen. Samalla sirut ovat 23 prosenttia tehokkaampia ja vievät 16 prosenttia vähemmän tilaa.

Reutersin mukaan Samsung pyrkii saamaan innovaatiolla uusia asiakkaita markkinajohtaja TSMC:ltä. TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) on maailman suurin siruvalmistaja 54 prosentin markkinaosuudella. Se valmistaa siruja muun muassa Applelle ja Qualcommille.

Samsung on markkinakakkonen, mutta sen markkinaosuus on vain 16,3 prosenttia. Samsung tavoittelee ykköspaikkaa vuoteen 2030 mennessä. Se kertoi viime vuonna 132 miljardin dollarin investointisuunnitelmasta, jolla se pyrkii saamaan lisää markkinaosuuksia.

Vaikka Samsung onkin ensimmäinen 3nm sirujen valmistaja, TSMC aikoo aloittaa 2 nanometrin viivanleveydellä tehtyjen sirujen massatuotannon vuonna 2025.

Reutersin haastattelemien analyytikoiden mukaan ensimmäiset asiakkaat uusille 3nm sirulle ovat todennäköisesti Samsung itse sekä kiinalaiset valmistajat.

Suositellut

Uusimmat