Lego ja Epic Games aloittavat yhteisen metaversumihankkeen
Yritysten tavoitteena on luoda digitaalinen kokemus, jossa lapset voivat pelata turvallisesti verkossa.
Kalle Keinonen
08.4.2022

Fortniten kehittäjä Epic Games aloittaa LEGO Groupin kanssa yhteisen metaversumihankkeen, kertoo The Washington Post.

Epic Games ja Lego tiedottivat aiheesta torstaina. Yritysten pitkäaikaisena tavoitteena on ”muovata metaversumin tulevaisuutta” rakentamalla digitaalista kokemusta, jossa lapset voivat pelata turvallisesti verkossa.

Yritykset ovat sopineet kolmesta periaatteesta, joiden avulla niiden digitaaliset tilat tarjoavat kiinnostavia pelimahdollisuuksia turvallisesti: lasten hyvinvointia priorisoidaan, lasten yksityisyyttä suojellaan ja lapsille sekä aikuisille annetaan tarvittavat välineet digitaalisen kokemuksen muokkaamiseksi.

Tekonologiamegatrendi metaversumilla on monta määritelmää, mutta tyypillisesti sitä luonnehditaan Internetin seuraavaksi kehitysvaiheeksi, joka yhdistää työn, vapaa-ajan ja pelaamisen. 

Epic Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeney on kertonut ajatelleensa metaversumia verkkopelaamisen alustana ja yhteisöllisenä tilana, jossa ihmiset ovat tekemisissä tuotemerkkien ja muiden käyttäjien kanssa samalla, kun he liikkuvat saumattomasti moninpelien, suoratoistopalveluiden ja muiden digitaalisten kokemusten välillä. 

Yritykset eivät kertoneet vielä yksityiskohtaisesti, millainen niiden yhteinen metaversumi olisi.

Suositellut

Uusimmat