Kalliit älypuhelimet kävivät kaupaksi laskumarkkinassa
Kokonaisuudessaan huippumallit veivät yli puolet koko älypuhelinmarkkinan euroista. Apple nappasi 75 prosenttia koko segmentistä.
IT Insider toimitus
21.3.2023

Älypuhelinmarkkina laski kokonaisuudessaan viime vuonna. Mutta samaan aikaan kalliimman hintaluokan puhelimien myynti kasvoi prosentin edellisvuodesta. Huippumallien osuus koko markkinasta liikevaihdolla mitattuna nousi 55 prosenttiin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun osuus ylitti 50 prosenttia, selviää tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin luvuista. Kappalemääräisesti myynti nousi 21 prosenttiin koko markkinasta.

Huippumallien suhteellisen hyvään menestykseen on useita syitä. Kalliimpia puhelimia hankkivat kuluttajat ja yritykset ovat immuunimpia inflaatiolle kuin edullisemman hintaluokan laitteita hankkivat. Lisäksi puhelinten merkitys kuluttajille on kasvanut ja he hankkivat parempia laitteita pidemmäksi aikaa. Yli tuhannen dollarin puhelimet olivat vuoden 2022 nopeimmin kasvava markkinasegmentti. Kasvua siinä tuli 38 prosenttia edellisvuodesta.

Yli 600 dollarin hintaisten puhelinten markkinaosuus. Lähde: Counterpoint research.

Lisäksi kaikki markkinat ovat siirtymässä kalliimpiin laitteisiin. Kehittyneiden markkinoiden ohella huippumallien kysyntä kasvaa vahvasti myös kehittyvillä markkinoilla.

Apple on selkeä valtias kalliiden puhelinten markkinoilla. Applen myynti kasvoi kuusi prosenttia ja yhtiö nappasi 75 prosenttia kalliiden älypuhelinten
markkinasta. Counterpointin arvion mukaan Apple olisi kasvanut vielä enemmän, jos iPhone 14 -mallit eivät olisi kärsineet tuotantovaikeuksista.

Huippumallien markkinaosuudet. Lähde: Counterpoint research

Lue lisää:

Älypuhelinmyynti oli viime vuonna heikointa vuosiin

Suositellut

Uusimmat