Waymo sai 5,6 miljardin dollarin rahoituksen laajentamisoperaatioita varten
Alphabetin tytäryritys toimii pian jo useimmissa Yhdysvaltojen metropoleissa.
Max Lehtinen
26.10.2024

Autonomisia takseja valmistava Waymo sulki kuluvalla viikolla 5,6 miljardin dollarin (5,2 mrd euron) rahoituskierroksen, yritys kertoo blogissaan. Waymon toimitusjohtajan mukaan rahoitus suunnataan etenkin yrityksen bisnestoimintojen edistämiseen. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Waymo voi lisätä taksilaivastonsa kokoa San Fransiscon, Phoenixin ja Los Angelesin alueella. 

Yritys voi myös alkaa pikkuhiljaa laajentamaan toimintaansa Texasin pääkaupunki Austiniin ja Georgian pääkaupunki Atlantaan. Tämä laajennus tapahtuu yhteistyössä Uberin kanssa. 

Samalla Waymon pilotit jatkuvat muun muassa Pohjois-Californiassa, New Yorkin osavaltiossa, Michiganissa ja Yhdysvaltojen pääkaupungissa, Washingtonissa. Kokeilut tuovat tärkeää koulutusdataa Waymon autoille, jotka toimivat parhaiten tutussa ympäristössä. 

Waymo on valtavan rahoituksensa kera ainoa yritys, joka tarjoaa autonomisia taksipalveluja useissa Yhdysvaltojen suurkaupungeissa. Sen taksit tarjoavat jo yli 100 000 autonomista taksimatkaa viikottain.

Suositellut

Uusimmat