Deittisovellukset pyrkivät lisäämään käyttäjätyytyväisyyttä uusilla tekoälytyökaluilla
Tyytymättömyys internetdeittailuun on vähentänyt deittisovellusten tilausmääriä viime kuukausina.
Max Lehtinen
01.9.2024

Financial Timesin mukaan maailman suosituimmat deittisovellukset pyrkivät integroimaan suuria kielimalleja palveluihinsa. 

Tinderin, Bumblen, Grindrin ja Hingen kehittämät chatbotit voivat erikoistua uuden koulutusdatan avulla tukemaan käyttäjiä esimerkiksi flirttailussa, sopivien kumppaniehdokkaiden etsinnässä ja profiilin rakentamisessa. 

Deittisovellusten, kuten Tinderin, tilausmäärät ja liikevaihdot ovat olleet viime kuukausina laskussa, ja käyttäjätyytymättömyyden trendi jatkuu.

Yritykset pyrkivätkin uusilla tekoälyprojekteillaan vähentämään internetdeittailusta aiheutuvaa stressiä ja parantamaan taloudellisia tilanteitaan. 

Esimerkiksi Grindr näkee tekoälytyökalut tapana poistaa deittailun “kipupisteitä”, kuten ensimmäisen viestin pohtimista kumppaniehdokkaan profiilin perusteella. 

Tilastot puhuvat puolestaan

Ei ole ihme, että deittisovellukset kokeilevat uutta lähestymistapaa internetdeittailuun. Forbesin vuoden 2024 tutkimuksen mukaan noin puolet deittisovellusten käyttäjistä kokee emotionaalista, henkistä tai fyysistä väsymystä “usein” tai “aina”. 

Tavanomaisten deittisovellusten runsaan käytön on myös todettu aiheuttavan ja vahvistavan useita erilaisia negatiivisia ajatusmalleja. Moni esimerkiksi kokee deittisovelluksen käytön takia painetta löytää uusi seurustelukumppani nopeasti.

Sovelluksissa lisääntyy tutkitusti myös itsensä vertaileminen muihin.

Vaikka tekoälytyökalujen lisääminen deittisovelluksiin ei välttämättä ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin, deittimarkkinoiden jättiläisten onneksi ajatus tekoälyn hyödyntämisestä deittailussa on monien käyttäjien mukaan täysin mahdollinen.

Esimerkiksi Kasperskyn vuoden 2023 tutkimuksen mukaan jopa 72 prosenttia sinkkunaisista olisi valmiita hyödyntämään tekoälyä (tutkimuksessa ChatGPT) deittisovelluksissa viestittelyn tukena. Profiilin rakentamisen tukena tekoälyä harkitsisi hyödyntävänsä vain noin joka kolmas nainen.

Deittisovelluksilla on kuitenkin melkoinen haaste rakentaa luonnollisesti käytettävä ja eettinen chatbotti, joka ymmärtäisi ihmisten välistä kommunikaatiota tarpeeksi hyvin ollakseen avulias ja miellyttävä käyttää.

Suositellut

Uusimmat