Google lopettaa Chromecastin – tilalle uusi tekoälyllä vahvistettu laite
Google lopettaa puhelimen sisällön tv-laitteisiin peilaavan Chromecastin tuotannon yli vuosikymmenen jälkeen. Tilalle yhtiö tarjoaa enemmän ominaisuuksia sisältävän, mutta myös selvästi kalliimman Google TV Streamer -laitteen.
Mikko Torikka
09.8.2024

Google lopettaa puhelimen sisällön tv-laitteisiin peilaavan Chromecastin tuotannon yli vuosikymmenen jälkeen. Tilalle yhtiö tarjoaa enemmän ominaisuuksia sisältävän, mutta myös selvästi kalliimman Google TV Streamer -laitteen.

Chromecast lanseerattiin vuonna 2013, ja se oli välitön hitti.Tuohon aikaan useimmat televisiot sisälsivät vain alkeellisia viihdesovelluksia, joten sisältöjen lähettäminen puhelimesta televisioon oli monille houkutteleva ratkaisu.

Ajan myötä markkinat kuitenkin muuttuivat. Vuonna 2020 Google esitteli Chromecast with Google TV:n, joka tarjosi perinteisemmän viihdekokemuksen, jossa sovellukset ja sisällönsuositukset nousivat keskiöön, ja sisällön striimaus jäi vähemmälle.

Uusi Google TV Streamer vie tätä strategiaa eteenpäin. Siihen on integroitu Google Gemini -tekoäly, joka tuo älykotitoiminnot suoraan televisioruudulle. Laite on aikaisempaa nopeampi ja yhtiö tavoittelee Streamerilla Android-käyttäjien premium-asakkaita. Streamer on suora kilpailija esimerkiksi Nvidian Shield -laitteelle.

Alkuperäisen Chromecastin hinta oli muutama kymmenen euroa. Google TV Streamer on selkeästi kalliimpi,sen myyntihinta on 119 euroa. Google on hinnankorotuksesta huolimatta pyrkinyt pitämään Streamerin hinnoittelun kohtuullisena. ”Emme ole varmoja, olisiko kalliimmalle laitteelle todellista kysyntää, joten uskomme, että tämä on kilpailukykyinen hintapiste tällä hetkellä”, Google TV:n johtaja Shaini Govil-Pai kommentoi.

Uudessa laitteessa on parannettu prosessoritehoa 22 prosentilla ja RAM-muistin määrää on kaksinkertainen, mikä varmistaa laitteen sulavan toiminnan pidemmällä aikavälillä. Google TV Streamer tukee myös uusimpia älykotiteknologioita, kuten Matter-standardia ja Thread-reititintä.

Lisäksi laitteeseen on lisätty uusia ohjelmisto-ominaisuuksia, kuten tekoälyn luomat näytönsäästäjät ja sisältöarviot, jotka perustuvat laajempiin verkkolähteisiin. Yksi yksinkertaisimmista mutta kätevimmistä uusista ominaisuuksista on kaukosäätimen paikannin, joka helpottaa sen löytämistä esimerkiksi elokuvailtana.

Kuvakaappaus: Google

Suositellut

Uusimmat